COMUNICAT DEL MINISTERI D’INCLUSIÓ, SEGURETAT SOCIAL I MIGRACIONS

COMUNICAT DEL MINISTERI D’INCLUSIÓ, SEGURETAT SOCIAL I MIGRACIONS

Dijous, 19 de març de 2020.- Davant les informacions i declaracions d’algunes persones aparegudes en mitjans de comunicació i xarxes socials sobre la prestació extraordinària per a autònoms afectats pel COV-19ID el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions vol indicar:

  1. Tots els autònoms obligats a tancar per l’estat d’alarma o amb una caiguda d’ingressos del 75%, tenen ja dret a la prestació que vam aprovar en l’últim consell de Ministres independentment de la seva condició. Per tant, des d’aquest Ministeri es desmenteix que el Govern prepari cap modificació.
  2. Els autònoms en aquesta situació estaran exempts de pagar cotitzacions a la Seguretat Social i, a més, rebran una prestació equivalent al 70% de la base reguladora, la qual cosa suposa un mínim de 661 € per als que hagin hagut de tancar el seu negoci o hagin perdut el 75% de la seva facturació.
  3. Llegireu aquests dies moltes fake news i molts rumors que pretenen generar incertesa entre els autònoms. Per a qualsevol dubte, consulteu les web oficials del ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.
  4. El Govern segueix treballant en mesures de calat, com aquesta prestació extraordinària, per ajudar als que estan passant dificultats.

 

5 – Comunicado gobierno_20200319

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.