Desescalada per a autònoms: qui podrà obrir? Quan? En quines condicions?

Desescalada per a autònoms: qui podrà obrir? Quan? En quines condicions?

♦ El Govern ha plantejat un pla en fases per tornar a la normalitat.

Comença la desescalada per tornar a la “nova normalitat” en diferents terminis. El Govern ha anunciat que aquesta es realitzarà en tres fases. Què implicarà això per als treballadors autònoms? Què negocis podran obrir? Quines condicions han de complir per fer-ho?

En la fase 0 de la desescalada podran començar a obrir els locals i establiments amb cita prèvia per a l’atenció individual dels clients. Entre les condicions que han de tenir aquests locals, es troba el disposar de taulell, mampara o, quan això no sigui possible, garantir el màxim de protecció individual. A més, en aquesta fase, hi haurà horaris per a l’atenció preferent per a persones majors de 65 anys.

En la fase 0, també, si calgués tenir contacte amb el client, serà obligatori l’ús de mesures de protecció com mascareta o guants.

Obertura generalitzada de locals

A la fase 0 de la desescalada li succeirà la fase 1. En aquesta es procedirà a l’obertura generalitzada dels locals i establiments comercials que no tinguin caràcter de centre comercial. En aquest cas, l’aforament serà limitat a el 30% de la capacitat. Es garantirà una distància mínima de 2 metres entre clients. Quan això no sigui possible, es permetrà únicament la permanència d’un client. També hi haurà un horari preferent per als majors de 65 anys.

En aquesta fase, els ajuntaments hauran d’anunciar que es reinicia l’activitat en els mercats a l’aire lliure a la via pública, amb condicions de distanciament entre llocs, i delimitació de l’mercat ambulant a causa de l’aforament. En principi, la limitació serà de l’25% de l’aforament per tal d’assegurar que es manté la distància de seguretat entre els llocs i els vianants.

En la fase 2 podran obrir a el públic als centres comercials. L’aforament estarà limitat a el 40% de la capacitat. En qualsevol cas, s’haurà de garantir una distància mínima de 2 metres distància entre clients.

En els mercats ambulants es podrà incrementar el nombre de llocs que poden operar i podran obrir els centres educatius i de formació com les autoescoles o les acadèmies.

Finalment, en la fase 3 s’aixeca la prohibició d’utilització de les zones comunes i zones recreatives dels centres comercials, tot i que l’aforament estarà limitat a l’50%, cosa que serà comú als mercats. La distància de seguretat es mantindrà en 2 metres.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.