El Govern amplia a 4 mesos la possibilitat d’ajornar impostos sense interessos i agilitzarà el pagament de ERTO

El Govern amplia a 4 mesos la possibilitat d’ajornar impostos sense interessos i agilitzarà el pagament de ERTO

Els afectats per un ERTO que no hagin cobrat percebran la seva prestació al juny com a molt tard, segons la nova pròrroga de l’estat d’alarma

 

L’Executiu ha ampliat a quatre mesos (un mes més) el termini per ingressar impostos pels contribuents sense interessos de demora en els ajornament tributaris motivats per l’impacte de la Covid-19, segons la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma pactada fins al pròxim 7 de juny.

L’acord recull l’ampliació i modificació d’algunes mesures. El passat 12 de març el Govern va aprovar flexibilitzar els ajornaments de el pagament d’impostos de fins a 30.000 euros durant un període de sis mesos, prèvia sol·licitud, sense interessos els tres primers, amb una injecció de 14.000 milions.

D’acord amb l’acord subscrit aquest dimarts per la nova pròrroga de l’estat d’alarma aquests tres mesos sense interessos de demora s’amplien a quatre. Segons l’estimació realitzada per l’Executiu al març, la mesura podria beneficiar el 99,8% dels autònoms i a el 94% de les pimes.

Agilitar el pagament de ERTO per cobrar al juny com a molt tard

Així mateix, en l’acord subscrit amb Cs el Govern es compromet a agilitzar el pagament de prestacions per ERTO o atur als que encara no ho han cobrat perquè puguin percebre durant el mes de juny com a molt tard. Es donarà prioritat a la resolució de possibles incidents al respecte.

Preguntada sobre els retards en el pagament de les prestacions dels ERTO, Montero ha assegurat que s’ha produït en l’última setmana un “avanç molt important” en el pagament de les prestacions gràcies a un “treball ingent” dels treballadors del SEPE, perquè aquestes arribin “en temps i en forma”.

En aquest sentit, ha asseverat que l’últim cap de setmana s’ha realitzat un “esforç extraordinari” que ha permès incorporar al pagament a la “pràctica totalitat” dels treballadors incorporats en els ERTO, si bé ha apuntat que cada dia es produeixen incorporacions noves i es requereixen uns temps “mínims” per a la tramitació i comprovació.

En qualsevol cas, ha insistit que la “gran part” d’afectats per ERTO registrats a la primera part de l’estat d’alarma estan ja cobrant la prestació.

Estudiarà mantenir la prestació per cessament després de l’estat d’alarma

Un altre dels compromisos assumits davant Ciutadans en aquest últim acord té a veure amb el compromís de Govern a analitzar la possibilitat d’ampliar més enllà de la vigència de l’estat d’alarma la prestació extraordinària per cessament d’activitat dels treballadors autònoms i la conseqüent exempció de les seves quotes de Seguretat Social durant la percepció de la prestació.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat en la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, que el decret de nova pròrroga de l’estat d’alarma comporta la derogació de la disposició addicional segona del decret d’estat d’alarma inicial, de manera que des del 4 de juny tornaran a comptar els terminis processals, així com els terminis de prescripció i caducitat de drets i accions i els terminis administratius.

A més, s’acorda impulsar que el mes de juliol de 2020 sigui hàbil en el Congrés dels Diputats a l’efecte d’agilitar el treball parlamentari i recuperar part de l’endarreriment provocat per la COVID-19.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.