Mesures contra la COVID-19 vigents des del 24 de desembre

Mesures contra la COVID-19 vigents des del 24 de desembre

S’ha publicat al DOGC la resolució SLT/3787/2021 per la qual s’estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

S’imposa un toc de queda nocturn d’1 a 6 hores per a aquelles localitats que tinguin una incidència acumulada en 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. També el tancament de l’oci nocturn, entre altres mesures.

Cal recordar que a partir del 3 de desembre s’ha de presentar el certificat COVID digital de la UE per accedir a zones interiors de restaurants, gimnasos i residències de gent gran.

També us enllaçem el web on podreu optenir el certificat autoresponsable. Aquest certificat és un document -digital o en paper- en què la persona s’identifica amb les seves dades personals i indica el motiu que justifica el seu desplaçament fora de casa.

Mesures vigents fins al 7 de gener.

Més informació

Protocol sobre les quarantenes dels contactes estrets vacunats

El Ministerio de Sanidad va modificar el seu protocol, aprovat l’1 de desembre i revisat recentment, en què sí establia la quarantena per a les persones vacunades contactes estrets amb variant Òmicron.

Aquesta modificació estipula que aquestes persones ja no han de fer quarentena, però sí “limitar les seves activitats a les essencials tot reduint al màxim les seves interaccions socials”.

L’esmentat canvi genera importants dubtes sobre la seva aplicabilitat, concretament les implicacions que comporta per les persones contactes d’un positiu i que realitzen una activitat laboral amb clara “interacció social” com, per exemple, els sectors comercials, turístics, docents o d’atenció al públic.

Més informació

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.