Fi a les quarantenes per als casos de COVID lleus i els asimptomàtics.

Fi a les quarantenes per als casos de COVID lleus i els asimptomàtics.

A partir de dilluns que ve, no caldrà que s’aïllin les persones que hagin donat positiu en coronavirus i tinguin símptomes lleus o siguin asimptomàtics.

La Comissió de Salut Pública, on es troben el govern espanyol i les comunitats autònomes, han acordat que, a partir del dilluns vinent, 28 de març, ja no cal que s’aïllin les persones que hagin donat positiu en coronavirus, però no en tinguin símptomes, o en tinguin de lleus.

El que sí que hauran de fer és prendre una sèrie de mesures preventives, com ara l’ús de la mascareta i no estar en contacte amb persones vulnerables.

L’actualització de l’Estratègia de Vigilància i Control davant la COVID-19 també preveu que, en els àmbits vulnerables, com poden ser els centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran aplicar mesures específiques d’aïllament i control.

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat que, la realització de proves diagnòstiques se centri en persones amb factors de vulnerabilitat, és a dir, més grans de 60 anys, amb immunodepressió i embarassades; àmbits vulnerables, com personal sanitari i sociosanitari; i casos greus de la malaltia.

Més informació

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.