Hisenda evita endurir la tributació per mòduls dels autònoms

Hisenda evita endurir la tributació per mòduls dels autònoms

La decisió beneficia mig milió de treballadors per compte propi.

La legislació contemplava un canvi dels llindars a partir de l’1 de gener.

El Gobern va voler llançar aquest dimarts un gest de complicitat als treballadors autònoms, enmig del descontentament que ha causat en el col.lectiu la pujada de les cotitzacions mínimes que s’està ultimant, avançant que evitarà que el sistema de tributació per mòduls s’endureixi el proper any, com estava previst que passés des de l’1 de gener de 2019 segons la legislació vigent.

Així ho va avançar aquest dimarts la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant la seva intervenció en el Fòrum Cinco Días, patrocinat per Ibercaja. “L’anterior Govern havia previst rebaixar el llindar a partir del qual l’autònom no pot estar en el sistema de mmòduls”, va recordar la ministra, anunciant que “atenent a les demandes del col.lectiu”, el Govern ho evitarà. La mesura beneficiarà prop de mig milió de treballadors per compte propi que podran seguir lligats a aquest règim simplificat evitant passar al mètode d’estimació directa, que inclou més obligacions formals.

Des de 2019, la normativa vigent impediria acollir-se a aquest sistema als autònoms amb rendiments íntegres superiors a 150.000 euros, enfront dels 250.000 actuals, o que facturin 75.000 euros a altres empreses, enlloc dels 125.000 d’avui. L’accés a aquest sistema també estaria vetat als que realitzin compres de béns i serveis superiors als 150.000 euros, quan el límit vigent són 250.000 euros. Hisenda preveu mantenir intactes les xifres durant el 2019 posposant el canvi normatiu i fins i tot, segons fonts ministerials, analitzar si es renuncia definitivament als nous límits, pensats per combatre el frau.

El Gobern de Mariano Rajoy ja va prendre una determinació semblant a la que va anunciar Montero aquest dimarts a finals de l’any passat, quan va decidir prorrogar un exercici complet l’entrada en vigor del nou marc que havia de regir des de gener de 2018.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.