Sequera | Activació de la preemergència

Sequera | Activació de la preemergència

Us informem que el Govern de la Generalitat de Catalunya i, davant l’agreujament de la sequera, ha activat un nou escenari: la preemergència. L’activació de la preemergència, a més de comportar restriccions, és una crida per forçar l’estalvi abans d’arribar al llindar d’emergència (16% d’aigua als embassaments) i així allunyar la posada en marxa de restriccions més crítiques que tenen un impacte directe sobre la vida de les persones i l’economia del país.

Les mesures, que han estat aprovades pel Consell d’Administració de l’ACA ja són efectives des del 29/11/2023, l’endemà de la publicació al DOGC de la RESOLUCIÓ ACC/3987/2023, de 24 de novembre, per la qual es fa públic l’Acord del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Quins són els municipis afectats actualment? Us recomanem usar el cercador que trobareu aquí. En concret, les unitats d’explotació afectades són embassament del Ter, embassament del Llobregat i embassament del Ter-Llobregat.

Coneix l’abast del pla per zones Per saber en quin estat/escenari del Pla de Sequera es troba el meu municipi, podeu consultar-ho en el següent enllaç: El visor de la sequera

Els estats/escenaris que suposen restriccions en els usos d’aigua són:

  • el d’alerta (semàfor groc),
  • el d’excepcionalitat (semàfor taronja),
  • el de preemergència (semàfor rosa)
  • i el d’emergència (semàfor vermell).

En el següent enllaç podeu consultar quines prohibicions i restriccions, així com les reduccions dels usos que implica cada estat/escenari: El semàfor de la sequera

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.